Vantaan reserviläisten vuositalkoot Honkanummen sotilashautausmaalla

Teksti ja kuva: Kari Vainio

Vuoden 2013 joulunajan myrskyt kaatoivat taas puita sotilashautausmaalla, ja aiheuttivat vahinkoa
hautausmaata ympäröivälle muurille. Seurakuntayhtymän ammattilaiset poistivat ennen talkooiltaa
viimeiset kaatuneet ja / tai konkeloon jääneet puunrungot, jotta talkoot voitin turvallisesti toteuttaa. Tässä yhteydessä yhdistyksemme toivottaa seurakuntayhtymän Honkanummen hautausmaan uuden ylipuutarhurin, Pekka Leskisen, tervetulleeksi yhteistyökumppaniksi.

Vuositalkoot toimeenpantiin torstaina 05.06.2014 kauniissa ja lämpimässä kesäsäässä 12 hengen voimin. Muurin sortuneet irtokivet ladottiin paikoilleen, risut, oksat ja roskat vietiin siirtolavalle ja sammaloituneita hautakiviä pestiin. Helsingin saksalaista seurakuntaa edusti talkoissa Frank Biermann. Toivotamme seurakunnan jäsenet tervetulleiksi vuositalkoisiin myös tulevaisuudessa. Sotilasmestari Mike Stezka Saksan sotilasasiamiehen toimistosta pystytti vakiintuneen tavan mukaisesti talkooväen huoltopisteen.

Veljesjärjestömme ovat tiedustelleet mahdollisuutta osallistua Honkanummi-talkoisiin ja ilmoitamme,
että tapahtuma on avoin, veljesjärjestöt ovat tervetulleita osallistumaan mahdollisuuksiensa mukaan. Tulevista tapahtumista ilmoitamme yhdistyksemme nettisivuilla, ja ilmestymisaikataulujen salliessa myös Helsingin Reservin Sanomissa.

Kiitämme Honkanummen hautausmaan organisaatiota kalusto- ja logistiikkapalveluista, Saksan sotilasasia-miehen toimistoa huollosta, ja jäseniämme tukijoukkoineen aktiivisesta osallistumisesta hyvään asiaan.