Suomalaisia sotilaita hiihtämässä

Talvisotahiihdot alkavat

Talvella 2014-2015 on kulunut 75 vuotta Suomen ja Neuvostoliiton välisestä Talvisodasta. Torjuntavoitolla Suomi säilytti itsenäisyytensä ja loi perustan maan kehittymiselle nykyisen kaltaiseksi hyvinvointivaltioksi.

Suomalaisten joukkojen hiihtotaidolla ja raskaissa töissä hankitulla fyysisellä kunnolla oli keskeinen merkitys armeijamme menestykselle. Kansalaisten terveys ja hyvä kunto ovat tärkeitä myös tänään kehittäessämme hyvinvointivaltiotamme kohtaamaan sen uudet haasteet.

Muistovuotta vietetään monin tavoin. Yksi näkyvimmistä tapahtumista on Talvisodan kansallisen muistomerkin peruskiven muuraus Helsingin Kasarmitorilla 13.3.2015. Talvisotahiihdon tuotoilla osallistutaan muistomerkin kustannuksiin.

Talvisotahiihdon avajaistapahtuma Kiilopään Koukkaus järjestetään 30.11.2014 Saariselän-Kiilopään alueella. Tarjolla on 7, 15 ja 30 kilometrin hiihtomatkat. Tapahtumakeskuksena toimii Suomen Latu Kiilopää.

Osallistumismaksu Kiilopään Kouk-kaukseen on ennakkoon 20 euroa tai paikan päällä maksettuna 30 euroa. Hinta sisältää mm. muistopinssin, reittikartan ja pientä evästä. Ennakkoilmoittautuminen on auki 15.11. saakka osoitteessa www.lyyti.in/Kiilopaan_Koukkaus

Talven aikana tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tarkempiin tietoihin ja kalenteriin voi tutustua osoitteessa www.talvisotahiihto.fi.