21.10. HRUP:n piiriseminaarissa ISIS-esitelmä ja tietoa piirin palveluista kerhoille

Aika: tiistai 21.10. klo 18-21.

Paikka: Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Pietari Hannikaisen tie 6, 00400 Helsinki.

Esitelmä: Jihadismi ja sen aiheuttama uhka Suomessa – Sotatieteiden maisteri Atte Kaleva.

Esitelmä käsittelee jihadistisen ideologian historiaa ja kehitystä Afganistanin jihadista Neuvostoliittoa vastaan nykytilanteeseen. ISIS ei ole putkahtanut esiin tyhjiöstä, vaan sillä on selkeä organisatorinen historia Irakin al-Qaidasta välivaiheiden kautta nykyiseen kalifaattiin. Vaikka uutisoinnissa keskitytään paljolti ISIS-järjestöön, ei se suinkaan ole ainoa aktiivinen jihadistinen organisaatio alueella, eikä al-Qaidan keskusjohtoakaan ole tuhottu. Huomionarvoista on kuitenkin se, että juuri ISIS vaikuttaa vetävän puoleensa suomalaisia jihadisteja. Mistä tämä johtuu ja kuinka suuren uhan se Suomelle aiheuttaa?

Lisäksi tarjolla on tietoa ampumatoiminnasta, sotilasliikunnasta, nuorten toiminnasta, piirimajasta, järjestötoiminnasta sekä piiritoimiston palveluista. Samalla on hyvä tilaisuus esittää toiveita ja antaa palautetta. Lisäksi keskustellaan piirin ajankohtaisista asioista ja tutustutaan muiden kerhojen edustajiin.

Seminaari on avoin kaikille Helsingin Reserviupseeripiirin jäsenille. Myös jokaisen HRUP:n kerhon hallituksesta toivotaan edustaja paikalle. Ilmoittaudu viimeistään 17.10. osoitteeseen toimisto ät hrup. fi. Tervetuloa!